Verkoop

En huis verkopen vergt tijd, kennis en ervaring.

 

Je eigen huis verkopen vergt veel stress en tijd. Vreemde personen bezoeken je woning, trekken alle kasten en deuren open en bekritiseren je woning alsof deze enkel 4 muren is en een dak. Op het einde doen ze een bod die lager is dan de prijs die je woning waard is.Zonder ervaring een complexe, emotionele transactie volbrengen zoals de verkoop van een huis is niet evident.

Alhoewel een vastgoedmakelaar een commissie vraagt om je woning met succes te verkopen is het niet aan te raden om zelf je woning te verkopen. We stellen een competitieve correcte prijs op waardoor de kans op een snelle verkoop groter wordt en we selecteren en filteren de kandidaat kopers, je wil immers geen tijd verliezen aan bezoekers die enkel maar komen kijken en geen intentie hebben om een bod te doen. Een vastgoedmakelaar heeft ervaring in het onderhandelen en zorgt er voor dat je uiteindelijk meer geld overhoud dan als je je woning zelf zou verkopen. Een huis verkopen vergt een duidelijke commerciële strategie, veel reclame = veel kandidaten =  meer kans op een hogere prijs. Enkel en alleen op een paar websites plaatsen als particulier, niet opvolgen, geen professionele foto's,.... fouten die elke particuliere verkoper maakt en ervoor zorgt dat je niet je maximum prijs behaald.

Voordelen van een makelaar:

  • Je bespaart tijd en geld in het verkoopproces.
  • Een makelaar weet waar kopers op letten.
  • Een makelaar beschikt over een groot budget en meer mogelijkheden om je woning zo optimaal aan de markt aan te bieden.
  • Een makelaar bespaart je alle administratieve rompslomp en bureaucratie.
  • Een makelaar heeft een uitgebreid klantenbestand
  • Een makelaar staat in een sterkere positie dan de eigenaar, een makelaar kan makkelijker bezoeken opvolgen of feedback vragen zonder dat deze de positie van verkoper verzwakt.
  • Een makelaar is een ervaren onderhandelaar, een koper verwacht vlot 10000 euro of van een prijs af te bieden zelfs al is de woning correct geprijsd.
  • Verkopen met een makelaar brengt minder risico, wat indien je koper blijkt geen lening te kunnen krijgen? Wat indien blijkt dat er een voorkooprecht op je woning aanwezig is? Stel dat je koper toch beslist om je woning niet te verkopen, hoe geraak je nog aan een schadevergoeding?
  • Een makelaar is een uitstekende marketeer, we zorgen voor mooie foto's, een gedreven marketingcampagne online en offline, speelt kort op de bal, kortom, uw woning krijgt de aandacht die nodig is om de maximum prijs te behalen.

 

GEEN RESULTAAT? GEEN KOSTEN!